Öne Çıkanlar İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero uğur sezer

Bu haber kez okundu.

CHP’li Kani Beko’dan Meclis’te Kur'an tepkisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girşiminde TBMM binasını hedef alması sonrası, binanın bazı yerlerinde mimari açıdan  değişikliğe gidildi.

Bu değişikliklerden biri de, Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanların bulunması oldu.

Meclis'te Kur'an-ı Kerim okunmasına ise CHP'den çok sert tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis'in Kur'an-ı Kerim okunma ve dini sohbetler yapılma yeri olmadığını belirterek, atılan bu adımdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili gazeteci Cengiz Aledemir'e açıklamalarda bulunan CHP'li Beko, şu ifadeleri kullandı;

"BUNUN YERİ MECLİS DEĞİL"

"Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekanın bulunduğuna dikkat çekmek isterim. Dini inançları yapmanın yeri ayrdır siyasetin ayrı. Böyle davranışlar İslami inançlara zarar vermektedir."

CHP’li Kani Beko’dan Meclis’te Kur an tepkisi #1

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.