Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM sondakika Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri

Bu haber kez okundu.

Altından TL'ye dönüşte stopaj sıfırlandı

Döviz kurlarındaki tarihi yükselişin ardından hülümetten kur korumalı TL hesabı adımı gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta duyurmasının ardından doların hızla düşmesini sağlayan bu adım daha da genişletildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğine göre; altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilebilecek.

SİSTEM AYNI İŞLİYOR

Altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesinde, Merkez Bankası'nın o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak. Hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak.

STOPAJ SIFIRA İNDİ

Bu kapsamda altın hesabından TL'ye geçişte yeni bir düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanacak.

Altından TL ye dönüşte stopaj sıfırlandı #1

Altından TL ye dönüşte stopaj sıfırlandı #2

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.