Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Ahmet Davutoğlu: AK Parti'nin 2023'te barajı geçebileceğinden şüpheliyim

Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Haber Global kanalında Siyaset Özel programının konuğu oldu.

Zaman zaman AK Parti'yi eleştirip, ittifak konularına değinen Ahmet Davutoğlu, DSP ile ANAP'ın baraj altı kaldığı seçimleri örnek göstererek şunları söyledi:

"AK PARTİ BARAJI GEÇEMEYEBİLİR" İMASI

Parlamenter sisteme geçilmesi halinde AK Parti'nin baraj altı kalacağını ima eden Ahmet Davutoğlu, "Seçimlerden önce ANAP ve DSP'yi anketlerde %20 civarında gösteriyordular. DSP %2'yi bulamadı. Bugün Parlamenter sisteme geçseler, dediğiniz seçim olsa AK Parti'nin oyları barajı geçer mi, MHP'nin oylarının zaten nerelerde kalacağı belli olmaz." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu: AK Parti'nin 2023'te barajı geçebileceğinden şüpheliyim - Video

Ahmet Davutoğlu: AK Parti nin 2023 te barajı geçebileceğinden şüpheliyim #1

"İKTİDAR PARTİSİNİN KAZANMA ŞANSI YOK"

2023 seçimlerinde AK Parti'nin kaybedeceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, "İster Cumhurbaşkanlığı sistemi uygulansın, isterse de Parlamenter sistem uygulansın, hiçbir şartda Türkiye'yi bu ekonomik yıkıma getirmiş iktidar partisinin kazanma şansı yok. Biz yeni bir Türkiye inşa edeceğiz." dedi.

Ahmet Davutoğlu: AK Parti nin 2023 te barajı geçebileceğinden şüpheliyim #2

"VAR OLAN İTTİFAKLARIN İÇERİSİNDE YER ALMAYACAĞIZ"

Herhangi bir ittifakın içerisinde bulunmayacaklarını söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Şöyle bir soru soruluyor bize, 'Var olan ittifakların içerisinde yer alacakmısınız?' bende diyorum ki var olan ittifakların yapısı değişecek. Ve biz herhangi bir ittifaka eklemlenen bir parti olmayacağız. Bu yapısal değişim esnasında kurucu partilerden biri olacağız." dedi.

Ahmet Davutoğlu: AK Parti nin 2023 te barajı geçebileceğinden şüpheliyim #3

Ahmet Davutoğlu: AK Parti nin 2023 te barajı geçebileceğinden şüpheliyim #4

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.