Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti izmir MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı…

Bu haber kez okundu.

Abdullah Gül: Çoklu baroyu ben önermedim

AK Parti ve MHP'nin Meclis'e sunduğu, baroların yapılarını değiştirecek kanun teklifi gündemdeki yerini koruyor.

Cumhur İttifakı'nın Meclis'e taşıdığı bu kanun teklifine muhalefetten itirazlar yükselirken kanun teklifinin, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından hazırlandığı ve imzası bulunan üyelerin FETÖ üyesi olduğu iddia edilmişti.

Abdullah Gül, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı ve konu karşısındaki tavrını ortaya koydu.

"ÇOKLU BAROYU BİZ ÖNERMEDİK"

Gül, yaptığı açıklamada, söz konusu raporun kamu kurumu niteliğindeki tüm meslek kuruluşları hakkında olduğunu belirterek, "Söz konusu rapor, çoklu baro yapılanmasına veya bu manaya gelebilecek herhangi bir öneride bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, ilgili raporda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının seçim sistemlerine ilişkin öneriler arasında kesinlikle çoklu meslek kuruluşu önerisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'CÜ ŞAHIS ÜYELER ARASINDA DEĞİLDİ"

Raporu hazırlayan üyelerin FETÖ'cü oldukları iddialarına ise açıklamada, "Raporun hazırlandığı ilgili dönemde görev yapan DDK üyelerinden sadece birinin; üyeliği sona erdikten sonra İçişleri Bakanlığında görev yapmakta iken FETÖ iltisaklısı olduğu tespit edilmiştir. Kaldı ki, söz konusu kişi de bahsi geçen raporu hazırlayan üyeler arasında bulunmamaktadır." sözleriyle yanıt verildi.

Abdullah Gül: Çoklu baroyu ben önermedim #2

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.