Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

ABD, Türkiye'ye İdlib'de hava desteği vermeyecek

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Washington'da basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Pentagon Şefi Esper, ABD'nin geçen hafta 34 Türk askerimizin şehit olduğu saldırının ardından Türkiye'ye, insani yardım teslimatlarını artırmaya çalıştığını belirtti.

"HAVA DESTEĞİ SAĞLAMAYACAĞIZ"

Türkiye’nin Patriot uçaksavar füze sistemlerinin Suriye sınırına geçici konuşlanması talebiyle ilgili  Esper, “Suriye'nin İdlib vilayetinde Türkiye'ye, hava desteği sağlamayacağız.” dedi.

"RUSLAR İYİ ORTAK DEĞİL"

ABD’nin NATO müttefiki Türkiye’ye her zaman destek olacağını belirten Esper, “Bu olayda bir kez daha şunu gördük ki Ruslar, NATO müttefikleri için iyi ortak değil.” açıklamasında bulundu.

Esper ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Suriye'deki durum hakkında konuştuğunu ve NATO'nun olabilecek her duruma hazır olduğunu doğruladı.

"ANKARA'NIN KENDİ KARARI"

Esper, Türkiye'nin batı sınırlarını göçmenlerin Avrupa Birliği'ne geçmesi için açması kararını değerlendirmesi istenildiğinde de bunun, Ankara'nın kendi vereceği bir karar olduğunu ifade etti.

ABD, Türkiye'ye İdlib'de hava desteği vermeyecek

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.