Öne Çıkanlar sondakika gündem chp Cumhurbaşkanı Erdoğan haber

Bu haber kez okundu.

Pompeo: Virüs Vuhan'daki laboratuvarda yapıldı

Çin'in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde 3 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan ve 240 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Virüs salgını nedeniyle en çok etkilenen ABD’de bilanço artıyor. Ölü sayısının 60 bini geçtiği ABD yönetiminde ise virüsün Çin'de insan eliyle oluşturulduğu ve bu şekilde dünyaya yayıldığı inanışı var.

Konu hakkında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bir açıklama yaptı

"ÇOK SAYIDA KANIT VAR"

Pompeo "Korona virüs Vuhan’daki laboratuvarda yapıldı" ifadelerini kullanırken, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Wuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut’’ dedi.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği gibi korona virüsün insan yapımı olduğunu yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını ortaya koyan kanıtlara sahip olduklarını aktardı.

"ÇİN DÜNYAYI UYARMADI"

Pompeo, "Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok’’ ifadelerini kullandı. Pompeo, konuşmasının devamında Çin’i salgın konusunda dünyayı bilgilendirmedikleri konusunda suçladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.